Spring til indhold

Hover Lokalarkiv

Hover Lokalhistorisk arkiv blev oprette i 1986, som et udvalg under Hover Sogneforening.
Arkivet har et lokale i Hover’s tidligere kommuneskole, ved siden af biblioteket og med fælles indgang. Arkivet har opbevaret en del materiale omkring sognets tidligere aktiviteter.
For eksempel er der kopier af de gamle kirkebøger, folkeoptællingslister, gamle sognekort og et omfattende materiale fra Hover skole. Der findes protokoller med beretninger og regnskaber fra de forskellige foreninger og selskaber. Også private virksomheder er repræsenteret. Om en del af sognets gamle gårde og private personer kan der også findes. Endvidere er der også en del fra Anden Verdenskrig, en beredskabsplan i tilfælde af evakuering af sognets beboere.
Der findes en del billedmateriale fra de forskellige ting. Endvidere har arkivet en del videobånd og DVD’er som kan lånes. Hover bogen af Alfred Kaae er genoptrykt og kan købes. Ligeledes er der jubilæumsskrifter fra Hover Skytte- og Gymnastikforenings 100 års jubilæum, der kan købes.
Der arbejdes for tiden på at danne et samarbejde mellem alle arkiver i Ringkøbing-Skjern kommune. Arkivet varetages af tre personer og kan besøges ved henvendelse til en af dem.

Kontakt Andreas Kjeldgaard Stampe, 97348022

 

Se mere på: http://arkivhover.hover-torsted.dk