Spring til indhold

Torsted Lokalhistorisk Arkiv

Velkommen til Torsted Lokalhistorisk Arkiv.              Se arkivets hjemmeside

Torsted Kirke, forår 2020

Her findes Torsted Sogns historie fortalt i tekst og billeder.

Torsted Sogn ligger i Ringkøbing-Skjern Kommune omgivet af smuk natur og med højt til himlen. Sognet ligger mellem Hoverdal Plantage og Kronhede Plantage og er et af Danmarks største sogne.

Arkivet ligger i landsbyen Torsted, der ligger i Torsted Sogn. For 800 år siden fandtes her ingen landsby, men blot sognets kirke. Senere kom en skole til og i nyere tid er den lille landsby etableret med villavej og landhuse.

I arkivet indsamler, registrerer og opbevarer vi dokumenter, fotografier, film, landkort og lignende fra Torsted Sogn.

Arkivmaterialet er til rådighed for offentligheden og vi tager gerne imod besøg efter aftale med arkivets formand eller ved arrangementer såsom åbent arkiv. Det spændende materiale fra Torsted Sogn og dets historie kan tilgås her på hjemmesiden, og via arkiv.dk, hvor vi ved hjælp af Arkibas registrerer al materiale, så det nemt kan søges frem online.

 

Vi opfordrer alle, der ligger inde med en del af Torsted Sogns historie at kontakte arkivet eller møde op til åbent arkiv. Vi er altid interesserede i en god historie.

Arkivet har mulighed for at tage en kopi af dit dokument, så du selv kan få originalen med hjem. Dette takket være Velux fonden, der har tildelt arkivet et beløb til indkøb af computer, scanner og laserprinter.

 

Hos Torsted Lokalhistorisk Arkiv er der mulighed for at blive en del af historien.

Vel mødt.